Menu

Over ons

Wij zijn een vakantie- en conferentiecentrum voor de nationale en internationale christelijke markt met als doel mensen rust, ruimte en veiligheid te bieden om tot zichzelf, tot de naaste en tot God te komen. Wij willen gebruikt worden voor de opbouw van Gods koninkrijk; door te werken vanuit een positieve christelijke levenshouding willen we een voorbeeldfunctie hebben voor elkaar, voor de gast en voor de omgeving.

Onze geschiedenis

In 2005 zijn we als familie begonnen met het opbouwen van het vakantie- en conferentiecentrum de Kroeze Danne. In de afgelopen jaren zijn er meer gezinsleden gaan werken in het bedrijf en kun je wel spreken over een echt familiebedrijf. Met de vele werkzaamheden op het centrum zijn er naast familieleden ook fijne collega’s onderdeel van het "Kroeze Danne Team" en zijn er elk jaar wel een aantal helpende handen van vrijwilligers voor diverse projecten.

Groepen

In de zomer van 2005 werden de eerste groepen ontvangen, en tegenwoordig komen organisaties van over de hele wereld naar Twente om het conferentiecentrum te gebruiken. Dit geeft het centrum een multicultureel karakter en internationale allure. Maar ook sportverenigingen, kerken en  jongeren- organisaties weten hun weg naar 'De Kroeze Danne' te vinden. Dit maakt het werk ontzettend leuk en afwisselend.

 Vakantie

Natuurlijk is 'De Kroeze Danne niet alleen een conferentiecentrum; er kan ook heel goed vakantie gevierd worden. Er zijn verschillende kampeerplaatsen, maar ook diverse chalets. Zo kan iedereen genieten van de prachtige natuur en gezellige sfeer op Vakantie- en Conferentiecentrum 'De Kroeze Danne'.

Waar komt de naam vandaan?

Dat is aan een typisch Twents gebruik, namelijk om op belangrijke plaatsen een Kroeze boom te plaatsen. Deze werden geplaatst om een kruispunt of grens aan te geven. Naast grensmarkering werden deze bomen ook geplaatst op plaatsen waar samenkomsten werden gehouden, zoals doopdiensten. 

Bij de Fleringer Es ten zuiden van Tubbergen staat de oudste en bekendste boom. Bij deze boom is een kapelletje gebouwd, waar men een kaarsje kan aansteken. Aan de Kappelhofsweg in Ambt Delden heeft een kroeze dennenboom gestaan, waardoor de naam “De Kroeze Danne” ontstaan is.